Gervuogės - labai vertingos, daug antioksidantų ir mineralų turinčios uogos, savo išvaizda panašios į avietes, tik juodos spalvos. Šios uogos puikiai tinka šviežiam vartojimui, šaldymui, uogienių virimui. Gervuogės net turi gydomųjų savybių. Nesvarbu kokia gervuogių veislė, jos dera ant antramečių ūglių, o jau nuderėję stiebai rudenį išgenimi. Gervuogės pakankamai atsparios ligoms ir nereiklios augimo sąlygoms, tik joms turėtų būti parenkama saulėta vieta, kitaip uogos ilgiau noks ir bus rūgščios. Gervuogių sodinukai sodinami rudenį arba anksti pavasarį. Jaunus ūgliukus pririškite prie atramų, o žiemai kai kurias veisles reikėtų apdengti, kad neiššaltų. Renkantis gervuogių veislę svarbu, kad ji būtų labai derlinga, taip pat galima rasti ir bespyglių veislių.