Prieskonių sėklos - tai krapų, bazilikų, kalendrų, petražolių, raudonėlių, mairūnų ir daugelio kitų kvapniųjų maisto gardintojų sėklos. Prieskoninius augalus labai paprasta tiesiog auginti ant palangės, kad jie visada būtų po ranka gaminant patiekalus ar ruošiant arbatas. Kas gali būti skaniau nei šviežių mėtų arbata prieš miegą? Prieskoninius augalus geriausia pradėti sėti nuo vasario mėnesio kai dienos jau tampa ilgesnės, daugiau saulės ir šilumos ant virtuvės palangių. Sėklas paberkite ant drėgno substrato, užberkite plonu sluoksniu, indą uždenkite ir pastatytkite šiltai. Po 7-10 dienų sėkloms sudygus, uždengimą nuimkite ir daiginimo indą statykite pačioje šviesiausioje namų vietoje. Dauguma prieskoninių augalų labai mėgsta šviesą, todėl nepabijokite jei jie gaus ir tiesioginių saulės spindulių.