Gūžiniai kopūstai - sveika ir skani daržovė, tinkanti valgyti šviežia ir termiškai apdorota. Joje gausu vitaminų ir mikroelementų. Kaip žinome, pačios skaniausios ir sveikiausios daržovės yra tos, kurias užsiauginame savo darže patys. Tad verta, turint sąlygas, įsigyti sėklų ir pabandyti. Kopūstų veislės pagal spalvą skirstomos į baltuosius ir raudonuosius kopūstus. Pagal derėjimo laiką - ankstyvuosius, vidutinio ankstyvumo, vidutinio vėlyvumo ir vėlyvuosius. Jei gūžiniai kopūstai bus auginami šiltnamyje, jie sėjami tiesiai į dirvą gegužės, birželio mėnesiais, Jei bus auginami lauke, geriau sodinti daigus išaugintus namuose ant palangės. Geriausios kopūstų veislės bus tos, kurios labiausiai atitiks daržininko poreikius - ar kopūstai bus vartojami švieži, ar ilgai laikomi saugykloje, ar rauginami.